Ophoping van bloed in de hersenen

Wat verstaan we onder een Hersenbloeding?

Een hersenbloeding is een uit eigen beweging ontwikkelde ophoping van bloed in of rond de hersenen. Deze worden onderscheiden in bloedingen in de hersenen welke de intracerebrale bloedingen worden genoemd en bloedingen om de hersenen welke de subdurale bloeding en de subarachnoïdale bloeding worden genoemd. Een bloeding in de hersenen kan optreden zonder achtergrond of met achtergrond. De achtergrond is doorgaans wel bekend als er geen achtergrond is maar deze is niettemin niet aan te tonen. Als het gaat om personen die de 65 jarige leeftijd bereikt hebben met een historie in diabetes, verwijzingen voor verkalking van de aderen en hoge bloeddruk dan is er regelmatig geen achtergrond te vinden.

Oorzaak van een subarachnoïdale hersenbloeding

Een gebarsten aneurysma is haast altijd de veroorzaker van de subarachnoïdale hersenbloeding. Een gebarsten aneurysma kan overal plaatsvinden. De subdurale hersenbloeding ligt tussen het harde hersenvlies en de hersenen. De subdurale hersenbloeding doet zich voor bij een hersenbloeding als consequentie van een ongeval. Het kan gaan om een acute subdurale hematoom waarbij doorgaans sprake van is bij een ernstig ongeval met schedelletsel. Een chronische subdurale hematoom komt normaliter bij mensen op latere leeftijd voor. Het aneurysma knapt doordat het bloedvat niet elastisch, te nauw of dat de bloeddruk te hoog is en volgens kenners zijn er vast nog meer redenen. Je kan hersenbloeding.eu eens langs gaan om meer te weten komen over de oorzaken.

De hersenbloeding treedt regelmatig ver in de hersenen op. Het effect van een hersenbloeding is veelvuldig een halfzijdige verlamming. Een hersenbloeding met een achtergrond treedt meestal op jongere leeftijd op. Een neuroloog is verantwoordelijke voor de behandeling. De behandeling van een hersenbloeding hangt af van de plek. Een aneurysma kan middels een operatie worden behandeld. Wees er dus op tijd bij. Wanneer je eenmaal een hersenbloeding hebt opgelopen kan je hierdoor overlijden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bron: Diabetescentrale.nl