Hangende ogen verbergen

Ogen zijn een visitekaartje van de vrouw en zijn naar mijn mening toch wel het voornaamste wat de grootste indruk geeft. Helaas bestaat de perfecte paar ogen niet om de juiste indruk maken, hiervoor bestaat een scala aan make-up technieken om dit te verwezenlijken. Maar wat nu te doen als je hangende ogen hebt?

Hangende ogen

Veel mensen hebben last van hangende ogen, hierbij is het bovenste of onderste ooglid hangend over de ooglidrand. Dit komt het meeste voor bij de bovenste oogleden en kan zorgen voor vermoeide ogen of een verminderd gezichtsvermogen.

De symptomen van deze hangende oogleden zijn divers en kennen de volgende eigenschappen:

  • dichtgevallen ogen
  • oogwit is minder zichtbaar
  • vermoeide blik en ogen
  • verminderd gezichtsvermogen

Bij hangende ogen is ook vooral moeilijk om make-up aan te brengen. Nu zijn er hiervoor diverse manieren om toch een imponerende look te krijgen met make-up tips voor hangende ogen of je zou kunnen kiezen voor een ooglidcorrectie. Wat zijn de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie?

Cosmetisch of medische ingreep?

Over het algemeen wordt gedacht dat een ooglidcorrectie cosmetisch van aard is, maar dat hoeft dus niet het geval te zijn. Oké toegegeven doen de meeste mensen dit om het oog beter te laten ogen, maar er kan ook zeker een dwingende reden achter zitten dat het niet cosmetisch van aard maakt. Een aantal duidelijk redenen waarom een ooglidcorrectie ook medisch van aard is, om een paar te noemen:

  • gezichtsbeperking door te gesloten ogen
  • overgevoeligheid van de ogen
  • snel geïrriteerde huid rond de ogen
  • snel vermoeide ogen
  • hoofdpijn

Voor- en nadelen

Over het algemeen zijn de voordelen van een ooglidcorrectie voor hangende ogen cosmetisch en laten je er stukken jonger uitzien met een frissere blik. Ook is een veelvoorkomende medisch voordeel te halen doordat de oogleden minder snel vermoeid raken waardoor je weer fitter voelt en geen last van hoofdpijn krijgt hierdoor.

Er is eigenlijk maar één nadeel en dat zijn de kosten. Zeker omdat het vaak een cosmetische ingreep bevalt is de prijs natuurlijk hoog, zeker te meer omdat dit een medische ingreep is waarvoor een gekwalificeerd plastisch chirurg voor ooglidcorrectie hier aan te pas moet komen.

Maar er is wel een lichtpuntje, mocht het om een medische aanleiding gaan dan is het vaak mogelijk om dit vergoed te krijgen van de zorgverzekeraar. Check dus voordat je aan deze ingreep begint of je hiervoor voldoende verzekerd bent.

Daarnaast zijn er horrorverhalen van mislukte ingrepen uit de cosmetische chirurgische wereld. Laat duidelijk zijn dat een ooglidcorrectie over het algemeen als een routineklus beschouwd wordt, maar het zal zeker de moeite lonen om van tevoren te kijken bij welke behandelaar je dit wilt laten doen.