E sigaret

Het is een nieuwe trend en mischien heb je mensen er al mee zien rondlopen. De zogeheten elektrische sigaret. De e sigaret lijkt op de normale sigaret maar is toch een ander verhaal. Met een normale sigaret rook je de tabak totdat de sigaret op is en gooi je het weg. De e sigaret is er meer sprake van dampen. Je dampt de vloeistof uit de e sigaret.
De verschillen met de e sigaret en de normale sigrate die iedereen kent, stoppen niet daar.

Inhoud

Sigaretten bevatten veel stoffen die schadelijk zijn zoals onder andere teer. De e sigaret is in dat opzicht veel ‘’gezonder’’. Nicotine is de stof die beide sigaretten met elkaar gemeen hebben. Dit betekent dat de e sigaret dus geen teer bevat. De oorzaken van long kanker zijn ook voor een grote deel teer. E sigaretten zijn ook niet heilig want ze bevatten nicotine en dat is namelijk heel verslavend.

Plekken

Omdat de e sigaret alleen nicotine bevat en geen andere schadelijke stoffen zoals teer heeft de e sigaret geen gevolgen voor meerokers. Mensen kunnen als het ware gewoon bij je op schoot zitten terwijl jij lekker ligt te dampen en het zal geen schade voor hun opleveren. Verboden te roken borden zullen ook niet een probleem vormen voor de e sigaret gebruikers. Het feit dat meerokers niet betrokken zijn bij jou gedamp maakt het mogelijk dat de e sigaret overal gedampt kan worden. Dit betekent dat het binnen mag zowel in bussen als kantoren. Het kan wel zo zijn dat sommige plekken er liever voor kiezen om dat niet toe te laten maar het is niet verboden.

Toekomst

De e sigaret heeft de sigaretten nog niet vervangen. Veel mensen vinden het niet hetzelfde en dat zal waarschijnlijk wel even nog zo blijven. De gemakelijkheden van de e sigaret en de mindere schadelijke stoffen die erin zitten geven het wel een mooie perspectief. De markt van de e sigaret is en 5 jaar tijd met maar liefst 300 procent gegroeid en zal waarschijnlijk doorgroeien. Misschien zal over 50 jaar wel iedereen aan de damp zitten om er vervolgens achter te komen dat het wel eens schadelijker kan zijn dan de sigaretten zelf. Tot die tijd kan je ‘’veilig’’ door dampen.