• Home
  • Griep voorkomen

Griep voorkomen

Griep tips

Er doen heel wat verhalen over griep de ronde die helemaal geen steek houden. U heeft bijvoorbeeld zeker en vast jarenlang de reclames op televisie gezien van medicijnen die zouden helpen om griep sneller te doen verdwijnen. De realiteit is echter helemaal anders. Er is geen enkel medicijn die er specifiek op gericht is om griep te doen verdwijnen. Het kan natuurlijk wel helpen om een pijnstiller en / of koortsmiddel in te nemen, maar verder dan dat hoeft u het ook niet te zoeken. Mensen die op zoek gaan naar antibiotica om hun griep mee teĀ  bestrijden zijn al helemaal fout bezig. Niet alleen helpt antibiotica bij griep helemaal niet, het is ook nog eens verschrikkelijk slecht voor uw lichaam.

Een gouden tip bij griep is rusten, rusten, rusten en nog eens rusten. Hoe meer u rust hoe sneller u weer helemaal op de been bent. Uw lichaam recupereert zichzelf wanneer u rust en sterkt aan om de ziekte te lijf te gaan. Na enkele dagen (meestal 3 a 5) zult u merken dat de symptomen bijna of zelfs helemaal verdwenen zijn. Probeer ook in uw bed te kruipen en niet bijvoorbeeld in de zetel te gaan liggen. U rust veel beter in een donkere omgeving met geen lawaai dan in een omgeving waar nog andere mensen rondlopen en u eventueel door verschillende factoren uit uw slaap gehaald kan worden.

Last but not least, wees voorzichtig met grote verschillen in temperaturen. Wanneer u bijvoorbeeld in een slaapkamer slaapt zonder verwarming dan kan dit er voor zorgen dat u er iets langer over zal doen om volledig te herstellen dan wanneer overal in huis een aangename kamertemperatuur heerst. Ook een warme douche nemen kan nooit kwaad en zal er in ieder geval reeds voor zorgen dat u zich iets beter zult voelen.