Minder stress

Het gebeurd al snel dat je ergens even geen zin in hebt, dit kan komen door dingen in je persoonlijke leven omdat er bijvoorbeeld dingen aan de hand zijn in je relatie, maar ook wat er op de werkvloer gebeurd speelt heel erg mee in de motivatie die je voor andere dingen hebt. Als je na een lange vervelende dag thuiskomt van werk zal je minder snel gemotiveerd zijn om de dingen te doen die echt nodig zijn.

Een fijne werkomgeving is daarom van groot belang, niets is zo vervelend om elke morgen weer tegen je zin naar werk te gaan omdat het veel stress bezorgd. Het kan zo zijn dat je baas niet sociaal en professioneel is en daarom de communicatie stroef loopt waardoor er vaak verschillen ontstaan die er helemaal hoeven te zijn. Nog een ding wat meespeelt is de werkdruk, er zijn bedrijven die simpelweg te weinig mensen aannemen voor bepaalde functies omdat er zoveel mogelijk geld bespaard moet worden. Geef daarom ook aan bij je baas of directie als de manier van werken echt niet realistisch is.

Thuis is het ook belangrijk om dingen goed op orde te hebben, dit heb je namelijk zelf in de hand. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen maar ook om prioriteiten te stellen van dagelijkse verplichtingen waar je aan moet voldoen. Als je niet voldoende uitrust in bijvoorbeeld het weekend dan zal het je werk een stuk minder draagzaam maken. Het is ook goed om over dingen te praten die je dwars zitten, dit kan je doen met vrienden of als je opzoek bent naar professionele een psycholoog. Zowel kinderen als volwassenen kunnen in therapie gaan voor problemen waar zij tegenaan lopen.

Naar een psycholoog gaan is echt niet zo gek als je denkt, er zijn veel mensen die zich ervan weerhouden om een afspraak te maken. Jaarlijks gaan er tienduizenden mensen naar een psycholoog, veel mensen ook eenmalig, het hoeft dus niet zo te zijn dat je er keer op keer heen moet. Als je de drempel toch wat hoog vindt dan kun je ook kiezen om naar een online psycholoog te stappen, dan kun je via Skype een sessie inplannen. Dit vinden veel mensen toch net wat fijner.

Blijf niet te lang met je problemen rondlopen, hoe langer dingen duren hoe vervelender het kan worden. Dingen zoals een burn out wil je namelijk voorkomen.