• Home
  • Rimpelbehandelingen

Rimpelbehandelingen

Rimpelbehadeling als preventie?

Herinnert u zich uw eerste rimpel of bent u bang voor uw eerste rimpel?

 

Rimpels zijn een natuurlijk onderdeel van het ouder worden, maar ze zijn het meest prominent  aanwezig op de door de zon blootgestelde huid, zoals het gezicht, hals, handen en onderarmen. Hoewel rimpels afhankelijk zijn van huidstructuur en textuur, is de grootste bijdrage aan rimpels blootstelling aan de zon. Milieu blootstelling, zoals warmte, wind en stof, en roken, kan ook bijdragen aan rimpels. Indien uw huid veel aan de zon wordt blootgesteld, vindt er extra afbraak van elastine plaats.  Als de afbraak van elastine groter in uw gezicht is dan de aanmaak van elastine, zal uw huid uiteindelijk slapper worden, dit kan leiden tot rimpelvorming in uw gezicht.

 

Als u last heeft van uw rimpels, heeft u meer mogelijkheden dan ooit om uw gezicht jonger te laten uit zien. Injectables staan bovenaan de lijst van effectieve rimpel behandelingen. Een rimpelbehandeling dmv injectables kunnen de  uitkomst bieden. Cosmetische artsen gebruiken alleen tijdelijke injectables op basis van natuurlijke en/of lichaamseigen stoffen.

 

Een botox behandeling wordt voornamelijk uitgevoerd voor de rimpels rondom uw ogen, uw voorhoofd en tussen uw wenkbrauwen.  De rimpels naast uw mond bijvoorbeeld, kunnen worden behandelt met een tijdelijke rimpelvuller. Tijdens een gratis consult met uw arts wordt gekeken of uw huid geschikt is voor een bepaalde rimpel behandeling. Onze arts zal de volgende zaken laten meewegen in zijn keuze voor een bepaalde rimpel behandeling: roker/niet-roker, leeftijd, kwaliteit van uw huid, verwachtingspatroon, eerdere behandelingen met rimpelvullers, diepte van  uw rimpels etc.

 

Ruwweg kunnen we Injectables indelen in twee groepen: Botox, welbekend, en Rimpelvullers (hyaluronzuren). Veel mensen denken dat een filler hetzelfde is  als Botox., maar dat is absoluut niet zo.  Omdat Botox de spieren in het gelaat ontspant en voornamelijk gebruikt wordt voor  frons -en voorhoofdslijnen en kraaienpootjes, geeft  het vaak betere resultaten dan een filler.

 

Experts  geven u tijdens het gratis consult altijd een uitgebreid advies. Naast inspuitingen met fillers of Botox  kunt u ook een peeling  aangaan om oppervlakkige rimpels te verminderen. Liquid facelift is een gespecialiseerde behandeling . Door de nieuwste rimpelbehandelingen en alle ontdekkingen op cosmeticagebied (denk bijvoorbeeld aan vitamine A-zuurcrème en retinol in ZO Skin Health bijvoorbeeld), kunt u veel meer doen tegen rimpels dan een aantal jaar geleden.